Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

ΔΡΑΣΕΙΣ - Έγγραφο συλλόγου προς Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων.


‘‘ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – 2010’’

Ιωάννινα, 2/12/2010

Προς τον Κον Πρόεδρο και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων.


Αξιότιμοι Κύριοι,

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Ιωαννίνων - 2010 ιδρύθηκε στις αρχές του έτους και συγκροτήθηκε σε Σώμα την 5/7/2010, εκπροσωπώντας τους γονείς τριών τέκνων στα πλαίσια του Ν. 3454/2006, διακοσίων περίπου οικογενειών που διαμένουν και εργάζονται στον Νομό μας.

Επικοινωνούμε μαζί σας, για πρώτη φορά προκειμένου να σας ζητήσουμε την ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών μέσα στα πλαίσια της δράσης «Συμμετέχω», η οποία απευθύνεται σε έναν σημαντικό αριθμό κοινωνικών ομάδων, με την παροχή εκπτώσεως 20% από τα καταστήματά σας σε ανέργους και πολυτέκνους, την παρούσα περίοδο που η οικονομική κρίση μαστίζει την χώρα μας και επηρεάζει προς το δυσμενέστερο όλους σχεδόν τους τομείς δραστηριοτήτων. Είναι σίγουρο ότι στο πλαίσιο της τρέχουσας και αρκούντως δύσκολης συγκυρίας, οφείλουμε να επιδείξουμε εμπράκτως την πίστη μας στην κοινωνική αλληλεγγύη με την προώθηση πρωτοβουλιών που θα εξομαλύνουν τις αρνητικές συνέπειες της αυξανόμενης ύφεσης στην ελληνική οικονομία.

Ο οικογενειακός προγραμματισμός λόγω της οικονομικής κρίσεως ευρίσκεται σε κλονισμό και ένα μεγάλο ποσοστό των νοικοκυριών αδυνατεί να ανταποκριθεί ακόμη και σε βασικές ανάγκες της οικογένειας. Όλοι βιώνουν αυτήν την δύσκολη κατάσταση αλλά σε μεγαλύτερο όμως βαθμό οι οικογένειες με τρία παιδιά και άνω. Το ποσοστό των οικογενειών με τρία τέκνα και άνω, που είναι στο όριο της φτώχειας έχει ξεπεράσει το 33%.

Παρακαλούμε, και είναι αίτημα των τρίτεκνων οικογενειών του Νομού μας, να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους αυτής της αποφάσεώς που έχει ήδη λάβει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, καθότι θα είναι μια αξιόλογη ελάφρυνση στις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για την εξασφάλιση του ΄΄επιούσιου΄΄ καθημερινά.

Ενημερωτικά σας γνωρίζουμε ότι σε επίπεδο πόλεως ή νομού αρκετοί σύλλογοι έχουν ήδη λάβει ανάλογες αποφάσεις και παρέχουν εκπτώσεις και σε οικογένειες με τρία τέκνα.

Μετά τιμής,


ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΚΑΝΗΣ                                ΕΥΘΥΜΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.